Verstappen csapattársa megzsarolta a Red Bullt

F1 Pre Season Tests Bahrain 2023 2023 Motorsport Formula 1 pre season Bahrain Max Verstappen Sergio Perez Red Bull Racing Two people Full lenght Oracle Red Bull Racing Netherlands Formula 1 pre-season tests 2023 FIA Formula One World Championship February
Sergio Perez of Mexico, Oracle Red Bull Racing, portrait and Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait during the Formula 1 pre-season tests of the 2023 FIA Formula One World Championship from February 23th to 25th, 2023 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idény első versenye, a Bahreini Nagydíj hétvégéje előtt a Red Bullnál még mindig az előző szezon utolsó viadala adja a témát.

Emlékezetes, hogy a már biztos világbajnok Max Verstappen a Brazil Nagydíjon a csapatutasítás ellenére sem volt hajlandó elengedni csapattársát, Sergio Pérezt, hogy a mexikói a második helyért harcolhasson. Sokak szerint minde azért történt, mert Verstappen szerint Pérez szándékosan törte össze a kocsiját a monacói időmérőn, megfosztva őt a lehetőségtől, hogy a negyedik rajtkockáról előre lépjen. Pérez tagadta a szándékosságot, most viszont nagyon is határozottan szólalt meg, és követelt egyenlő bánásmódot a kétszeres világbajnok hollanddal.

- jelentette ki a mexikói nem éppen finomkodva, majd egy kicsit azért finomított rajta, mondván, "nyilvánvaló, de nem erre számít".

Sergio Pérez (balra) és Max Verstappen aligha zárta le a rivalizálást Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez elmondása szerint nagyon meglepődött a brazíliában történteken, mert meglátása szerint ő mindent megtett korábban a csapat és a társa sikeréért. "Nem igazán értem tehát, hogy mi vezérelte" - mondta a Racingnews365 szaklapnak.

- mondta nem kevés önbizalomról tanúságot téve Pérez.

"Nagyon kemény szezon elé nézünk, ahol várhatóan hat autó fog harcolni a világajnoki címért, azaz nagyon fontos lesz, hogy minden versenyen igazi csapatként tudjunk küzdeni" - mondta Pérez, aki arra is kitért, hogy nem félti a helyét a tartalék pilótának szerződtetett rutinos Daniel Riccardo érkezésével.

"A Red Bull a Forma-1 legjobb csapata, amelyik bárkit le tud szerződtetni, de az érkezése nem változtat semmin. Ugyanakkor biztos, hogy óriási segítség lesz számunkra a szimulátorban végzett munkája."