Lance Stroll ott lesz a Bahreini Nagydíjon

F1 Grand Prix of Miami - Final Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Lance Stroll of Canada and Aston Martin F1 Team walks in the Paddock with his girlfriend Sara Pagliaroli prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány héttel kerékpárbalesete után teljesen felépült Lance Stroll. Az Aston Martin pilótája versenyzésre alkalmas állapotban van, ami azt jelenti, hogy ott lesz a most hétvégi, szezonnyitó Bahreini Nagydíjon - számolt be a F1 hivatalos oldala. 

A kanadai versenyző edzés közben esette el a kerékpárral, megsérült a csuklója, emiatt nem lehetett ott a múlt heti, háromnapos, hivatalos szezon előtti teszten. Csapattársa, Fernando Alonso mellett így Felipe Drugovich helyettesítette Strollt.

"Frusztráló volt, hogy nem vehettem részt a szezon előtti teszten, szó szerint csalódott voltam, amiért ki kellett hagynom a programot. A csapattal együtt azonban úgy láttuk jónak, hogy a felépülésem szempontjából az a legjobb döntés, ha kihagyom a tesztet, mert fontosabbnak tartottuk, ha a szezonnyitón rajthoz tudok állni" - nyilatkozta Stroll.

Lance Stroll és barátnője, Sara Pagliaroli Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

"Igazán sajnálatos balesetet szenvedtem, kilyukadt a biciklim kerekének gumija, elestem. Nem volt súlyos a sérülés a jobb csuklómon, egy kisebb műtéttel gyorsan rendbehozták. Azóta keményen dolgoztam azon, hogy alkalmas legyek a hétvégi versenyre. Nagyon köszönöm a Forma-1 közösségének, hogy támogattak és hogy meghagyták a privát szférámat, a csapatomat is köszönet illeti, hogy segített a felépülésemben. Így már minden energiámmal a versenyhétvégére koncentrálhatok" - tette hozzá az Aston Martin versenyzője.

Felipe Drugovich és Stoffel Vandoorne tartalék pilótaként végig Bahreinben lesz a hétvégén.