Vágólapra másolva!
Az Aston Martin immáron harmadik éve a Mercedesszel közösen biztosítja a Forma–1 biztonsági és orvosi autóit, a 2023-as szezon nyitóhétvégéje előtt pedig a gyártó bemutatta a DBX707-est, amit a világ leggyorsabb SUV-jeként reklámoz.

Az Aston Martin harmadik éve a Mercedesszel megosztva biztosítja a Forma–1 biztonsági és orvosi autóit. A versenyhétvégék felén egyikük, a másik felén a másikuk gépei vannak bevetésen. Tavaly rengeteg kritikát kapott az Aston Martin, amely nem csak a mezőny talán leglassabb autóival rendelkezett, de az is kiderült, hogy a brit vállalat által gyártott biztonsági autó sem elég gyors. Az előző DBX legalábbis messze elmaradt a Mercedes AMG GT 63 S szintjétől. Most azonban nagy fejlődés állt be a cégnél, hiszen a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval erősítő Aston Martin jól szerepelt a behreini teszteken, az új biztonsági és orvosi autója pedig ugyancsak bivalyerősnek tűnik.

A DBX707 3,1 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órás sebességre, a végsebessége pedig 311 km/óra,

ami a hasonló kategóriában szereplő riválisai közül megelőzi a Lamborghini Urus Performance-t, a Ferrari Purosanguét, a Bentley Bentaygát és a Maserati Levante Trofeót is, így ebben a tekintetben érdemelte ki a „világ leggyorsabb SUV-ja" jelzőt.

Az új Aston Martin-biztonsági autót átdolgozott aerodinamikával, több szénszálas alkatrésszel turbózták fel, fejlesztését pedig az orvosi autó korábbi állandó vezetője, Alan van der Merwe is segítette.

– mondta az Aston Martin ügyvezetője, Roberto Fedeli.