Häkkinen rosszcsontnak nevezte Verstappen csapattársát

Forma-1, Mika Häkkinen, David Coulthard, McLaren Racing, Ausztrál Nagydíj 1997
David Coulthard (R) of Scotland and McLaren teammate Mika Hakkinen of Finland celebrate after finishing first and third respectively in the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne 09 March. The victory broke a 50-race drought for McLaren which had not won a race since Ayrton Senna's victory in Adelaide in 1994. / AFP PHOTO / PAUL CROCK
Vágólapra másolva!
Mika Häkkinen, a korábbi kétszeres Forma-1-es világbajnok rosszcsontnak nevezte Sergio Pérezt, a Red Bull pilótáját, aki olykor a sportszerűség határait is súrolja, amikor a világbajnok csapattársát, Max Verstappent kell segítenie.

Pérez 2021-ben csatlakozott a Red Bullhoz, azóta többnyire a másodhegedűs szerepet játssza a kétszeres világbajnok csapattársa, Max Verstappen mögött. Häkkinen szerint a mexikói pilóta szívesen követi csapata utasításait, amelyek Verstappennek kedveznek.

„Perez jó csapattárs, nagyon engedelmesnek tűnik"

- mondta Mika Häkkinen az Unibetnek. „Neki megengedhető, hogy huncut legyen. A rosszalkodás alatt azt értem, hogy néha a csapat olyan dolgokat kér tőle, mint például a többiek lelassítása.

- folytatta a kétszeres világbajnok finn pilóta.

Mika Häkkinen David Coultharddal alkotott remek párost Forrás: AFP/Paul Crock

A 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj során Pérez több körön keresztül feltartotta Lewis Hamiltont, hogy Verstappen felzárkózhasson a britre – ez a lépés végül jelentősen befolyásolta a bajnokság kimenetelét, mivel Hamilton a verseny végén nem tudott friss gumikért a boxba menni, így kiszolgáltatott helyzetbe került, mert az utolsó körben Verstappen friss kerekekkel tudta támadni.

Verstappen a 2023-as szezonban sorozatban a harmadik bajnoki címére hajt, amire meg is van minden esélye, hiszen a Red Bull a háromnapos bahreini tesztek során gyorsnak és megbízhatónak tűnt.

Jobban tudja, hogyan készüljön fel a szezonra. Még mindig fiatal és a csapat százszázalékig hisz benne. Max nagyon jó formában van. Szinte természetfeletti dolog kellene ahhoz, hogy Maxot legyőzzék" - tette hozzá Mika Häkkinen, aki 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címet nyert a McLaren pilótájaként.