Egyre több dolog derül ki Fernando Alonso balesetet szenvedett csapattársáról

F1 Grand Prix of Miami - Final Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Lance Stroll of Canada and Aston Martin F1 Team walks in the Paddock with his girlfriend Sara Pagliaroli prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Lance Stroll, a Forma-1-es Aston Martin csapat pilótája egy héttel ezelőtt biciklibalesetet szenvedett Spanyolországban. A kanadai versenyző állapotáról a csapata nem hajlandó tájékoztatást adni, azonban spanyol sajtóinformációk miatt egyre több minden kiderül a baleset részleteiről, és úgy tűnik, Stroll biztosan kihagyja majd az első két futamot.

Az Aston Martin múlt heti közleménye szerint Stroll a szezonra való felkészülés során Spanyolországban szenvedett biciklis balesetet. Akkor azt írták, hogy a kanadai versenyző kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, de így is ki kell hagynia az első nagydíj előtti háromnapos tesztelést.

Lance Stroll valószínűleg kihagyja a szezonnyitót Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Az Aston Martin közölte, hogy Stroll erőnléti állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt döntenek majd arról, hogy a kanadai versenyző autóba ülhet-e Szahírban. A múlt heti teszten Stroll helyét a Forma–2-es bajnok brazil Felipe Drugovich vette át, de olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy az előző szezon végén visszavonult, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is beugorhat Stroll helyére.

Amikor az Aston Martint a baleset természetéről vagy az elszenvedett sérülésekről kérdezték, nem kívántak nyilatkozni, de az eset részleteiről egyre több információ kezd kiszivárogni.

Spanyol források arról tájékoztatták a RacingNews365 nevű Forma-1-es portált, hogy az eset a malagai Mijasban történt. A baleset után Stroll állítólag a benalmádenai Xanit kórházban tett egy rövid látogatást, majd átment a barcelonai Clinica Dexeusba, ahol dr. Xavier Mir kezelte, aki köztudottan a MotoGP versenyzők kedvelt sebésze.

Felipe Drugovich vezetheti majd az Aston Martint Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

A sérülés állítólag Stroll jobb kezét és csuklóját érte. Olyan információk is kiszivárogtak, hogy a kanadai pilóta kettős csuklótöréssel lábadozik, miután végrehajtottak rajta egy könnyű műtétet.

Állítólag Stroll kihagyja a Bahreini Nagydíjat és a Szaúd-Arábiai Nagydíjat is, a helyén pedig addig a brazil Drugovich veszi át az Aston Martinnál.