A Ferrari pilótája szerint még dolgozniuk kell, hogy utolérjék a Red Bullt

Szahír, 2023. február 25. A Ferrari technikusai dolgoznak a Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri pályán tartott tesztelésen 2023. február 25-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 5-én rendezik Bahreinben. MTI/EPA/Ali Haider
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Charles Leclerc szerint csapatának még kell dolgoznia azon, hogy utol tudják érni a világbajnoki címvédő Red Bull csapatát.

Leclerc a szombati tesztnapon 67 kört teljesített és inkább a szokásoktól eltérő beállításokkal készültek, hogy a lehető legtöbb adatot tudják kinyerni az új versenyautóból. Leclerc szerint az SF-23-as elődjénél gyorsabb az egyenesekben, de a kanyarokban egyelőre sokat kellett szenvednie.

A Ferrari technikusai dolgoznak a Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri pályán tartott tesztelésen 2023. február 25-én Forrás: MTI/EPA/Ali Haider

„Az autónk karakterisztikája változott erre a szezonra. Arra számítok, hogy kicsit gyorsabbak leszünk az egyenesekben, kicsit pedig szenvedősebbek a kanyarokban. A három napnyi tesztelés után azt tudom mondani, hogy dolgoznunk kell még, hogy megtaláljuk a tökéletes beállításokat, hogy előrébb tudjunk lépni.

Ez egy másik autó, másképp kell vezetni, mint a tavalyit, de erre vannak a tesztek, több különböző vezetési stílust is kipróbálhattunk" – mondta Leclerc.