Botrányosan gyenge Mercedes és egy óriási meglepetés a második Forma-1-es tesztnapon

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell drives during the second day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 24, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Csou Kuan-jü, az Alfa Romeo kínai pilótája autózta a legjobb időt pénteken a Forma-1-es mezőny szezon előtti hivatalos tesztjének második napján, Bahreinben.

Csou meglepetést okozva 1:31.610 perces eredménnyel végzett az élen, mindössze négy századdal megelőzve a Red Bull holland vb-címvédőjét, Max Verstappent.

A mezőnyből csak ők ketten értek el 1:32 percen belüli időt.

A harmadik leggyorsabb köridőt a spanyol Fernando Alonso (Aston Martin) autózta, míg a legtöbb kört az amerikai Logan Sargeant tette meg.

Miután a nap lement és közeledtek azok a körülmények, melyek között a március 5-ei futam meg lesz rendezve, egyre többen merészkedtek ki ismét hosszabb etapokra és ekkor történt a tesztnap első komolyabb műszaki hibája is.

A motorsport.com megírta, hogy a Mercedes addig 26 kört teljesítő pilótája, George Russell a C3-as gumikon körözött, amikor az autó lekapcsolt, négyes fokozatban ragadva, a kormánykeréken "hidraulikai hiba"-felirattal, így

a 10-es kanyarban félre kellett állnia és egy kissé hosszas mentési munkálat vette kezdetét, aminek folyamán a segítők az aszfalthoz is verték a W14-es farát.

Mindezek után a Mercedes a pénteki tesztnapon már nem is tért vissza a pályára.

A mezőny szombaton még tesztel Bahreinben, ahol jövő hétvégén a 23 futamos idény első fordulóját rendezik meg.