Hamiltonék azonnal Verstappen autójára voltak kíváncsiak

Red Bull, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives during the first day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 23, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A bahreini teszt hétvégéjének első napján máris elkezdődött a csapatok között egymás tanulmányozása, az elsődleges kiszemelt pedig természetesen a címvédő Red Bull autója volt.

A tavalyi konstruktőri világbajnoki címet megszerző energiaitalosok autója körül nagy tömeg alakult ki, amikor a pilótáknak lehetőségük volt körbejárni a kocsikat. Az alábbi fényképen látható, hogy Kevin Magnussen és Valtteri Bottas távolabbról, ám Lewis Hamilton jóval közelebbről is megszemlélte Max Verstappen idei járművét – noha szerinte a Mercedes nem akarja másolni a Red Bull technikáját.

„Látható, hogy

a legtöbb autó ahhoz próbál hasonlítani, ahogyan a Red Bull kinéz. Talán a Ferrari a kivétel és mi: szerintem soha nem voltunk olyan csapat, amely másokat másolt volna

nyilatkozta a Mercedes világbajnok pilótája. – Mindig is a saját gondolkodásunk volt, és mindig is olyan csapat voltunk, amely hihetetlenül kreatív és innovatív, és szeret mindent a magunk módján csinálni."