Vágólapra másolva!
A McLaren Forma-1-es pilótája, Lando Norris készen áll arra, hogy a 2023-as idényben vezérként segítse csapatát a minél jobb eredményekhez.

A 23 éves brit versenyző már az ötödik idényére készül az F1-ben, amelyet ezúttal is a McLarennél kezd meg. Ebben a szezonban a társa az újonc, mindössze 21 éves Oscar Piasri lesz, így Norrisra hárul a felelsősség és a vezérszerep az istállónál.

A motorsport.com megírta, hogy Andrea Stella csapatfőnök az MCL-60 bemutatóján arról beszélt, hogy Norristól várja a csapat előremozdítását, és a fiatal pilóta készen is áll erre a szerepre: "Igaza van. Egyértelműen több a felelősségem idén, egyszerűen mert nekem van több tapasztalatom, a Forma-1-ben és a McLarennél is, többel tudok a hasznukra válni, mint egyelőre Oscar" - nyilatkozta Norris.

Lando Norrisra nagyobb felelősség hárul idén Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Ilyesmit még nem csináltam, szóval elképzelhető, hogy más lesz az eredmény. Mindenesetre én vagyok, aki tudja, mi működhet és én vagyok az, aki jobban otthon érzi magát, mivel ennyi ideje a csapatnál vagyok.

mint talán Oscar. Lehet, hogy tévedek, de idő és tapasztalat kell ahhoz, hogy az ember ennyire megismerje a csapatát" - tette hozzá a brit pilóta.

"Szóval ez az a terület, kiszedni az igazságot az emberekből, hajtani őket, hogy megtalálják a határokat. Ez az én szerepem lesz ahelyett, hogy csak visszajelzéseket adnék. Nagyobb lesz a felelősségem a csapaton belül" - zárta mondandóját a 23 éves versenyző.