Különös összefogást tervez a Red Bull és a McLaren

Zak Brown, Christian Horner
McLaren Chief Executive Officer Zak Brown (L) and Red Bull Racing's British team principal Christian Horner (R) speak during a press conference ahead of the third practice and qualifying sessions for the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 22, 2022. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren Forma–1-es csapata jelenleg Mercedes motort használ, ám a szerződés 2025-ben lejár, így a 2026-os szabályváltozások miatt a jövőben a Red Bull erőforrásaira válthat.

A wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown korábban a Hondával is egyeztetett, amely jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri csapatának ad motort. A hónap elején azonban Brown a Red Bull gyárában tárgyalt arról, hogy az a saját motorrészlegét (a Red Bull Powertrainst) és a leendő erőforráspartnerét (a Fordot) három év múlva a McLarennel is ossza meg.

A Red Bull és a McLaren 2026-tól partnerségre léphet Forrás: AFP/Justin Tallis

„Van még időnk dönteni, hogy 2026-tól mit akarunk – nyilatkozta Brown a McLaren autóbemutatóján. – Andrea [Stella, az új csapatfőnök] és én elkezdtük vizsgálni a dolgokat, de

A McLaren vezére és a Red Bull csapatfőnöke között nem felhőtlen a viszony, ugyanis az energiaitalosok költségkeret-túllépési botránya után Brown volt az, aki a leginkább felszólalt a rivális minél súlyosabb büntetése mellett.

Forrás