Alonso csapattársa után újabb pilóta hagyja ki a csütörtöki F1-es tesztnapot

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Pérez, Red Bull, Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kerékpárbalesetet szenvedő Lance Stroll mellett mindössze egy pilóta, Sergio Pérez hagyja ki teljes egészében a bahreini felkészülés nyitányát.

A pilóták csütörtök és szombat között három napon át Szahírban fognak tesztelni, és a szokásoknak megfelelően lesz egy délelőtti és egy délutáni etap is.

Tízből kilenc csapat úgy döntött, hogy már a nyitónapon mindkét pilótájának lehetőséget ad, a kivételt a Red Bull jelenti, ahol egész csütörtökön a címvédő Max Verstappen ül a volánnál. Cserébe szombaton végig a csapattársa, Sergio Pérez vezeti majd az autót.

Az RB19-est csütörtökön csak Verstappen vezeti Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Fatih Aktas

Az Aston Martinnál a Stroll helyére beugró Felipe Drugovichot már csütörtök reggel láthatjuk vezetni, de az idény újoncai közül Oscar Piastri is előbb kapja meg a lehetőséget, mint csapattársa.

A csapatok versenyzői beosztása a csütörtöki tesztnapon:

csapatdélelőtt (8:00-12:15)délután (13:15-17:30)
Red BullVerstappenVerstappen
FerrariSainzLeclerc
MercedesRussellHamilton
AlpineGaslyOcon
McLarenPiastriNorris
Alfa RomeoCsouBottas
Aston MartinDrugovichAlonso
HaasHülkenbergMagnussen
AlphaTauriCunodaDe Vries
WilliamsAlbonSargeant