Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Aston Martin csapat bejelentette, hogy a biciklibalesetet szenvedő Lance Stroll helyét a brazil Felipe Drugovich veszi át a csütörtöki tesztnapon.

Az Aston Martin közleményben jelentette be, hogy a csapat kanadai pilótája, Lance Stroll kihagyja háromnapos bahreini tesztet, mivel balesetet szenvedett, de egyelőre kérdéses, hogy a szezonnyitón ott lehet-e már.

Az Aston Martin hétfő délutáni közleménye szerint Stroll a szezonra való felkészülés során Spanyolországban biciklis balesetet szenvedett. A kanadai versenyző kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, de így is ki kell hagynia az első nagydíj előtti háromnapos tesztet.

Az Aston Martin közölte, hogy Stroll erőnléti állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és a jövő hétvégén sorra kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt döntenek majd arról, hogy a kanadai versenyző autóba ülhet-e Szahírban.

Az Aston Martin másik versenyautóját a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso vezeti majd, az e heti teszten pedig Stroll helyét a Forma–2-es bajnok brazil Felipe Drugovich veszi át.

Felipe Drugovich vezetheti majd az Aston Martint Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Drugovich tavaly nyerte F2-es bajnoki cím, ezt követően az Aston Martin tartalékpilótája lett. A 22 éves versenyző a tervek szerint csütörtök délelőtt vezeti majd az AMR23-at, délután pedig Alonso veszi át a helyét.