Lesz mire fognia Hamiltonnak, ha megint nevetségesen szerepel

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, megemlékezés, Olasz Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) and Mercedes' British driver George Russell (L) observe a moment of silence in the pit lane one day after the death of Britain's Queen Elizabeth II before the first practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 9, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A silverstone-i bejáratás során problémákba ütközött a Mercedes, ami aggasztó lehet a márciusi szezonkezdet előtt.

A Mercedes utolsó előttiként mutatta be 2023-as versenyautóját a nagyközönségnek, a W14-est pedig nem sokkal később Silverstone-ban be is járatta a német csapat egy kiskaput kihasználva. Sajtóinformációk szerint azonban problémák jelentkeztek az első éles teszten, és ezek nem a motorhoz köthetők.

A Mercedesnél gondok vannak a felfüggesztéssel, ugyanis a kelleténél jobban meghajlottak terhelés alatt a karbonelemek, amely elvileg könnyen kiküszöbölhető hiba,

mégis értékes időt vehet el Lewis Hamiltonéktól.

A Mercedes új autójával gondok támadtak Forrás: AFP/-

A Mercedes jelenleg fémből utángyártott alkatrésszel próbálja orvosolni a gondokat, amíg végső megoldást találnak a problémás alkatrészre. Az autó ennek ellenére átment az FIA töréstesztjén, azonban Wolffék jobbnak látták, ha strapabíróbbra tervezik az elemet.

A Mercedes egyébként azon kevés csapat egyike, amelynek sikerült megközelítenie a 798 kg-os minimumsúlyt, melyet részben a festés elhagyásával tudtak elérni. Toto Wolff szerint ez akár három tizedet is jelenthet számukra egyes pályákon körönként, ám az ideiglenes fémalkatrésszel és a később majd masszívabbra gyártott karbonelemmel minden bizonnyal nőni fog a W14 súlya.

Forrás