Verstappen rangos díjért küzd Messivel és Nadallal

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A férfiaknál újra jelölték a tavaly győztes holland Forma-1-es világbajnok Max Verstappent a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

A Red Bull pilótájának elképesztő szezonja volt, hiszen úgy lett ismét világbajnok, hogy 15 győzelmet aratott és 454 pontot szerzett vb-pontversenyben, ezzel pedig rekordot állított fel a megszerzett pontot és az egy szezonon belül aratott futamgyőzelmek tekintetében is.

Max Verstappen lehet az év férfi sportolója Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A férfiaknál a jelöltek között szerepel még az argentin világbajnok labdarúgó, Lionel Messi és a katari vb francia gólkirálya, Kylian Mbappé, valamint a rúdugró Armand Duplantis, a kosárlabdázó Stephen Curry és a két évvel ezelőtti győztes Rafael Nadal teniszező.

Az év csapata versenyben három futballcsapat is érintett: a katari vb-győztes argentin labdarúgó-válogatott, a 14. Bajnokok Ligája-diadalát begyűjtő Real Madrid és a női angol labdarúgó-válogatott. Mellettük még a Golden State Warriors kosárlabdacsapata, a francia rögbiválogatott és az Oracle Red Bull Racing csapata esélyes az elismerésre.

A hat kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt.

Az F1-es pilóták már korábban is megnyerték a Laureus-díjat: Michael Schumacher 2002-ben és 2004-ben, Sebastian Vettel 2014-ben, Verstappen pedig 2022-ben vihette haza.