Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton rendkívül motiváltan várja a 2023-as szezont. A brit pilóta kijelentette, nem a rekorddöntés motiválja, hanem csakis a bajnoki cím érdekli.

Az előző szezonban megszakadt a Mercedes hosszú konstruktőri bajnoki győzelmi sorozata, mivel 2022-ben a Red Bull végzett az élen, Max Verstappen pedig rekordot jelentő 15 győzelmet aratott a szezon során, ezzel pedig megszerezte második világbajnoki címét. Hamilton ezzel egyidejűleg pályafutása első győzelem nélküli szezonját élte át, míg a Mercedes visszaesett a harmadik helyre.

Lewis Hamilton célja a bajnoki cím Forrás: AFP/Karim Sahib

A brit pilóta az idei szezonra újult erővel érkezik, és bízik benne, hogy harcban lesz a bajnoki címért.

„Nem emlékszem, mikor voltam legutóbb ennyire izgatott, amikor beültem az autóba" - mondta Hamilton, miközben dicsérte a Mercedes munkáját a W14-es újratervezésében.

– folytatta a brit pilóta, aki az előző szezonban a hatodik helyen végzett a pontversenyben, ami karrierje legrosszabb teljesítménye.

Max Verstappen és a Red Bull tavaly dominált, Hamilton pedig elismerte, hogy a Mercedes nem biztos, hogy a leggyorsabb a rajtnál, de úgy érzi, hogy megvan bennük a potenciál, hogy közelebb kerüljenek és a szezon elején felzárkózzanak.

„Természetesen a bajnoki győzelem a célom.

Nem gondolok a nyolcadikra, csak egy bajnokságra, mintha az első lenne. Így viszonyulok hozzá, és hiszem, hogy a megfelelő csapatnál vagyok ehhez.

Nagyon büszke lennék, ha ezzel a csapattal sikerülne újra" – mondta Hamilton, aki arról is elárult részleteket, hogyan sikerült feltöltődnie az idei szezonra.

Hamilton kedveli az aktív kikapcsolódást Forrás: lewishamilton@instagram

„Távol tartottam magam a vezetéstől, más sportokat űztem inkább.

Hozzászoktam az évek során, hogy nem tartok hosszú szünetet, és ez eddig bevált" – mondta a brit világbajnok, akinek ugyanúgy hét vb-győzelme van, mint a németek legendájának, Michael Schumachernek.

Hamilton elmondta, hogy az idei szezon után is a Mercedesnél akarja folytatni az F1-ben, és a csapatfőnök, Toto Wolff pedig megerősítette, hogy hogy volt már egy beszélgetése a sztárpilótával, de hangsúlyozta, hogy az idei nem szorítja egyiküket sem.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Megtörtént az első beszélgetés.

Nem akarok semmilyen határidőt szabni, mert ez nem fontos sem neki, sem nekünk ebben a szakaszban.

Ami a szerződéses helyzetet illeti. Azt hiszem, mindig jó megoldásokat találtunk, amelyek tükrözik a csapat értékeit" – mondta Wolff, aki nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy Hamilton már 38 éves, mert véleménye szerint a világ legjobb sportolói az utóbbi időben kitolták pályafutásuk határait.

„Nekem úgy tűnik, nagyszerű formában van, nagyon pozitív, motivált, energikus, talán a legjobb, amit eddig láttam az elmúlt tíz évben" – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.