A Ferrari új főnöke a Red Bull miatt kritizálta az FIA-t

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari, Forma-1
This handout photograph taken on January 25, 2023, and made available on January 27, 2023 by Scuderia Ferrari, shows newly-named Ferrari Formula One team principle, Frederic Vasseur, in Maranello, Italy. - Ferrari named Frederic Vasseur as their new Formula One team principal on January 27, 2023. (Photo by Handout / Scuderia Ferrari press office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A frissen érkezett csapatfőnök, Frédéric Vasseur a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) a költségkeret-túllépést vétő Red Bull-lal szembeni végrehajtással kapcsolatban voltak megjegyzései.

Tavaly októberben bizonyosodott be, hogy az energiaitalosok túllépték a 2021-es költségkeretet, emiatt pedig 7 millió dolláros pénzbüntetés és a szélcsatornás idő 10%-os csökkentése járt cserébe. Frédéric Vasseur a Ferrari autóbemutatóján rámutatott, hogy neki nem a Red Bull büntetésének nagyságával van gondja, ám így is számos problémát fedezett fel a döntéshozatali folyamatokkal kapcsolatban.

Gyorsnak kell lenni a szabályok betartatásával, szerintem ez nagyon fontos, de azért emlékeznünk kell, hogy a 2021-es volt a plafon első éve és szerintem az FIA, amilyen komoly vizsgálatokat kellett lefolytatnia, nagyon jó munkát végzett és egyenlőként bánt a tíz csapattal."

Frédéric Vasseur szerint az FIA-nak nem kéne majdnem egy évet várnia a döntéshozatallal Forrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

„Az azonban jobb lenne a rajongóknak is, ha ezúttal kicsit gyorsabb lenne a folyamat.

Szerintem mindenki, az FIA is meg van róla győződve, és remekül ismerik is a helyzetet, hogy ennél sokkal gyorsabban kellene intézkedniük. Mindenesetre azt figyelembe kell vennünk, hogy ez csak az első alkalom volt, ami mindig nagy kihívás."

Forrás