A Ferrari bejelentette, melyik pilótája élvez előnyt idén

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2022, szombat, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc arrives before the third practice session ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 19, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari idén bemutatkozó csapatvezetője, Fred Vasseur döntött a 2023-as pilótasorrendről. 

A szakember ragaszkodott hozzá, hogy sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz ne élvezzen előnyt a 2023-as Forma-1-es évad elején.

A Ferrari pilótája üdvözli a csapaton belüli egyenlő esélyeket Forrás: AFP/Ben Stansall

"Teljesen egyetértek ezzel az elgondolással, nem lehet úgy elkezdeni az évet, hogy egyik vagy másik pilóta a másikkal szembeni előnnyel induljon. Fontosnak tartom, hogy Carlos és én teljes mértékben és egyformán motiváltak legyünk, és a lehető legjobb munkát végezzük a szezon első felében. Ezzel egymást is motiválni tudjuk a még jobb teljesítmény érdekében" - nyilatkozta Charles Leclerc a RacingNews365.com-nak.

Hozzátette: "ezután, ha a bajnokság egy pontján valamelyikünk egyértelműen harcban lesz a világbajnoki címért, biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent megtesz majd azért, hogy ez a versenyző a lehető legjobb körülmények között küzdhessen. Erről természetesen később beszélünk majd, de a szezon elején szerintem az a helyes, hogy nincs sorrend a csapaton belül."