Schumacher visszatérhet a rajtrácsra

auto-prix Horizontal
Mick Schumacher (jobbról a második) a Mercedes bemutatóján
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapatnál nagyon komoly erősítésnek tartják a tartalékpilótának szerződtetett Mick Schumachert. A 23 éves német pilóta megtiszteltetésnek tartja, hogy a Mercedes csapat tagja lehet, de nem szeretne leragadni a szimulátoros versenyeknél, és elmondta, jó esély van rá, hogy jövőre újra visszatérjen a rajtrácsra.

Miután két szezont teljesített a Haas csapatánál, a Mercedeshez igazolt teszt- és tartalékpilótának Mick Schumacher, aki ott a nagydíjhétvégéken, készenlétben arra az esetre, ha Lewis Hamilton vagy George Russell valamilyen oknál fogva kidőlne a sorból. A legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy képes lesz-e visszaverekedni magát a Forma–1 mezőnyébe. A 23 éves pilóta szerdán már az új csapata szerelésében mutatkozott be, és elmondta, hogy segíteni szeretné Hamilton és Russell munkáját.

„Idén a partvonal mellett leszek, de próbálom segíteni őket.

- mondta a német pilóta, aki hangsúlyozta, hogy nem arra vágyott, hogy tartalékpilóta legyen, de kiváltság neki a Mercedes csapatnál lenni.

Mick Schumacher (jobbról a második) a Mercedes bemutatóján Forrás: AFP/-

Toto Wolff csapatfőnök is hangsúlyozta, hogy Mick Schumacher érkezése komoly erősítés.

„Mick nagyszerű tagja a csapatnak, mert versenyzett az elmúlt két évben.

- mondta azt osztrák üzletember.

George Russell is előnyösnek érzi Schumacher érkezését. A brit pilóta hangsúlyozta, a Mercedesnél jó szimulátor versenyzők vannak, de van köztük olyan, aki még sosem ült Forma-1-es autóban, így Schumacher leigazolása sokat hozhat a fejlesztések terén.

Schumacher elmondta, hogy komolyan veszi a tartalékszerepkört, de korántsem szeretne itt leragadni.

„A célom a Forma-1-ben maradás. Nincs rá garancia, de kényelmes helyzetben vagyok, és szerintem sokat ki tudok majd hozni az évből.

Biztosan adódik valami. Hogy mikor kezdődnek az egyeztetések, az majd a következő hetekben, hónapokban derül ki" - mondta Mick Schumacher.