Hatalmas bajban a Mercedes az új F1-es autója miatt

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, Mercedes
2022 French Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek
Vágólapra másolva!
A Mercedesnek hatalmas kihívással kell szembenéznie, mert a csapatnál nem tudják tartani a menetrendet, ezért a dolgozóknak rengeteget kell túlórázniuk.

Az olasz Formu1a.uno értesülései szerint a Mercedes W14-esről nem csak pozitív dolgok hangoztak el, és a német istálló késésben van a menetrendjéhez képest.

Ennek oka, hogy problémák merültek fel az alkatrészek gyártásával, mivel túl későn változtattak a W14-es tervein, és emiatt a dolgozóknak túlórát kell vállalniuk, hogy ne késsenek el a kocsival.

Az olasz lap szerint jövőre is nagyon keskeny lesz a Mercedes oldaldoboza - bár 2022-ben sok nehézséggel szembesültek emiatt, viszont ezeket a gondokat sikerült megoldaniuk az új autóval.

A Mercedesnél túlórázniuk kell a dolgozóknak Forrás: Mercedes-Benz AG/© Jiri Krenek for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

A hírek szerint a motor területén is sikerült előrelépést mutatniuk, és 10 lóerőt találtak Brixworth-ben. Mindezt a megbízhatóság javításával tudták elérni, mivel a motorfejlesztések befagyasztása miatt másra nincs lehetőségük.

A tervek szerint a Mercedes a 2023-as autóját február 15-én, szerdán mutatja be.

Forrás