Minden idők legjobb versenyzőihez hasonlította Verstappent a korábbi F1-es pilóta

Forma-1, Felipe Massa, Max Verstappen, Sao Pauló-i Nagydíj 2021, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) is congratulated by Brazilian ex-Formula One driver Felipe Massa after obtaining the second place in the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 13, 2021, ahead of Brazil's Formula One Sao Paulo Grand Prix. - Brazil will hold its F1 Sao Paulo Grand Prix on November 14. (Photo by LARS BARON / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori brazil Forma-1-es pilóta, Felipe Massa szuperlatívuszokban beszélt a kétszeres világbajnok Max Verstappenről, akit Michael Schumacherhez, Lewis Hamiltonhoz és Ayrton Sennához hasonlított.

Még egy futamot sem láttunk az F1 2023-as szezonjából, de idén is a legnagyobb esélyesek közé tartozik a Red Bull holland versenyzője, az utóbbi két idényben egyaránt vb-győztes Max Verstappen.

"Max egy elképesztő jelenség. Nagyon koncentrált, tökéletesen versenyez, és befolyásos szerepet tölt be a csapatban, amely követi őt" - hízelgett Verstappennek a Ferrari egykori pilótája, a korábbi világbajnoki 2. helyezett Felipe Massa.

tette hozzá a brazil, aki szerint a Ferrarinál Charles Leclerc lehet képes arra, hogy vb-címet nyerjen.

Felipe Massa nagyon sokra tartja Max Verstappent Forrás: AFP/Lars Baron

A Red Bull 2022-ben dominálta a mezőnyt, 17 győzelmet szerzett, ebből 15 Verstappen nevéhez fűződött, így elmondható, hogy elképesztő fölényben nyerték meg a világbajnokságot. Azzal kapcsolatban, hogy erre lehet-e alapozni 2023-ban, Massának egyértelmű álláspontja van.

"A Red Bull tavaly olyan autóval fejezte be a szezont, amely sokkal gyorsabb és erősebb volt, mint a mezőny többi tagja, így továbbra is ők a legerősebb csapat.

mondta Massa, arra utalva, hogy a Red Bull a költségvetési sapka túllépése miatt kevesebb időt szentelhet a szélcsatornás tesztelésre, ami valamennyire visszavetheti az istálló fejlesztését.

Forrás