Vágólapra másolva!
Az idén ülés nélkül maradó Mick Schumacher a Mercedes csapatánál bizonyíthat tesztpilótaként, ezzel kapcsolatban pedig George Russell is megszólalt és elmondta, hogy ő mit tenne a német versenyző helyében.

Miután két szezont teljesített a Haas csapatánál, a Mercedeshez igazolt teszt- és tartalékpilótának Mick Schumacher, akinek szolgálatait a szezonban a McLaren is igénybe veszi. A legendás hétszeres világbajnok fiával kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy képes lesz-e visszaverekedni magát a Forma–1 mezőnyébe. A fiatal tehetségnek a Mercedesnél lesz lehetősége a fejlődésre, hiszen a csapat két kiváló versenyzővel és komoly technikai tudással rendelkezik - olvasható a motorsport.hu oldalán.

Russell szerint Schumachernek előbb a szimulátorban kell bizonyítania Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A csapat brit pilótája, George Russell Schumacherrel kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte mindkét oldal profitálhat az együttműködésből.

"Biztos vagyok benne, hogy mi is tanulhatunk tőle, így hasznos lesz számunkra. Neki pedig valószínűleg hasznos lesz, ha látja majd, hogyan működik a csapat, és hogyan dolgozunk együtt Lewisszal, illetve a mérnökökkel.

– mondta Russell Auto, Motor und Sportnak azzal kapcsolatban, hogy mi lenne a legfontosabb Mick Schumacher számára.