Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint új csapattársa, Lance Stroll annyira jó versenyző, hogy a jövőben minden esélye megvan a vb-győzelemre.

A 41 éves spanyol pilóta a 2023-as idényre az Aston Martinhoz szerződött, ahol csapattársa az istállót irányító Lawrence Stroll fia, Lance Stroll lesz. Alonso nemrég érkezett meg és állt munkába új csapatánál, és dicshumnuszokat zengett a kanadai versenyzőről.

Ha látnám őt, ahogyan eléri ezt, és én is kivehetném a részem belőle - akár a volán mögött, akár nem, az különleges lenne számomra" - hízelgett újdonsült csapattársának a rutinos pilóta.

Emlékszem Lance pole pozíciójára Törökországból, és volt még pár kiemelkedő teljesítménye esőben. Ahhoz, hogy nehéz körülmények között ilyen szinten teljesíts, különösen jól kell érezned az autót" - mondta Alonso a kollégájáról, akit nem sokan neveztek eddig potenciális világbajnoknak, hiszen az évek során Sebastian Vettel, Sergio Pérez és Felipe Massa ellen is voltak nehézségei, és sokan azt jósolták számára, hogy Alonso le fogja mosni a pályáról 2023-ban.

Alonso dicsérő szavai után különösen érdekes lesz figyelni a spanyol és a kanadai pilóta egymás elleni párharcának alakulását az első közös szezonjukban.

Forrás