Verstappen: Már most többet értem el, mint amiről valaha álmodtam

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen 25 évesen már 35 futamgyőzelemnél és két világbajnoki címnél tart, szerinte már most többet ért el, mint amiről valaha álmodhatott.

A Red Bull pilótája 2022-ben 15 futamgyőzelmet aratott, amivel megvédte világbajnoki címét. Ezzel olyan kétszeres bajnokokhoz csatlakozott, mint Fernando Alonso, Mika Hakkinen vagy Emerson Fittipaldi, de Verstappen elmondása szerint ez egyáltalán nem foglalkoztatja.

„Azt hiszem, már többet értem el, mint amiről valaha álmodtam volna. Mindig próbálom a legjobbat kihozni magamból, és nem foglalkozom azzal, hol van a helyem a többi bajnok között, csak csinálom a dolgom. Tudom, hogy még 2028-ig van szerződésem, próbálok a lehető legtöbbször nyerni a csapattal.

A Forma-1-ben el kell fogadni, hogy többször veszítünk, mint nyerünk. Mindenki nyerni akar, ezért vagyunk itt. A középmezőnyben kicsit nehezebb, az a tanulószakasz, mindenkinek az a célja, hogy győztes csapathoz kerüljön. Amikor ott vagy, akkor tudod megmutatni, mit tanultál, milyen tapasztalatot szereztél" - mondta Verstappen.