Mentális problémáiról vallott a Mercedes pilótája

George Russell
Mercedes' British driver George Russell celebrates with team members after winning the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2022. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes pilótája a Men's Health magazinnak mesélt arról, hogy milyen segítséget nyújtott neki a pszichológusa a pályán és azon kívül egyaránt.

„Nem foglalkoztatott mindig a mentális egészségem, nagyjából másfél-két éve foglalkozom vele komolyabban. Azóta beszélek pszichológussal, de főleg a pályán mutatott teljesítményem a téma.

Néha úgy érkezem, hogy nem igazán van miről beszélnem, és tíz perc alatt végzünk, de ekkor is eltart egy órát a beszélgetés" – mondta Russell.

George Russell, a Mercedes pilótája Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Russell azt is elmondta, hogy akkor kellett segítséget kérnie először, amikor egy rossz versenyen volt túl, és balesetet is szenvedett.

„Úgy voltam vele, hogy megoldom majd magam a helyzetet, de a segítségkérés mellett döntöttünk. Nagyon örülök, hogy megfogadtam a tanácsot, sokkal könnyebben léptem túl rajta és vetettem magam bele újra a munkába. Mindenkinek vannak nehéz pillanatai, fontos, hogy legyen kivel megbeszélni a nehézségeket" – adott tanácsot Russell.