Kiderült, hogy működik majd a csapatfőnök nélküli Alfa Romeo a Forma-1-ben

Horizontal
FIA doctor Gerard Saillant (L) and Marussia driver Jules Bianchi of France's manager Nocolas Todt (R) listen to assistant manager Alessandro Alunni Bravi (C), upon their arrival at the Mie General Medical Centre in Yokkaichi on October 7, 2014. The French driver underwent emergency surgery on October 5 after slamming into a recovery vehicle on the Suzuka track near the end of a rain-sodden Japanese Grand Prix. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA (Photo by TOSHIFUMI KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Fred Vasseur a Ferrari csapatához igazolt, az Alfa Romeónál úgy döntöttek, közvetlenül nem töltik majd be a szakember által üresen hagyott pozíciót.

A 2023-as F1-es szezont klasszikus csapatfőnök nélkül kezdi majd az Alfa Romeo. Egy háromfős irányítása lesz a csapatnak, most pedig az is kiderült, mindez hogy fog majd működni a valóságban.

Az Alfa Romeo C43-as versenyautóját kedden mutatták be, amin a McLaren korábbi csapatfőnöke, a Sauber csoport jelenlegi vezérigazgatója, Andreas Seidl és Alessandro Alunni Bravi vett részt a csapat képviseletében.

Alessandro Alunni Bravi (középen) lesz a csapat vezetője, de nem klasszikus csapatfőnök Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nem csak egyféleképpen lehet vezetni egy Forma-1-es csapatot, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk a feladatokat" – mondta Alunni Bravi. „Én fogom képviselni a csapatot, ami azt jelenti, hogy szorosan együtt fogok dolgozni a vezető mérnökünkkel, Xevi Pujolarral és a sportigazgatóval, Beat Zehnderrel. Én képviselem majd a csapatot az FIA, a Forma-1, a média és a szponzorok felé. Úgy gondolom, ez a legjobb módja annak, hogy megosszuk a feladatokat. Ez egy más felépítés, minden csapatnak meg kell találnia a számára legmegfelelőbb struktúrát. A legfontosabb a hatékonyság, de nem csak a gyárban és a pálya mellett, hanem a pályán is."