Vágólapra másolva!
A korábbi világbajnoki bronzérmes versenyző, a kolumbiai Juan Pablo Montoya komoly kritikával illette a Ferrari stratégiai stábját.

Az olasz istállónál erősen kezdték a tavalyi idényt, amely végül a Red Bull dominanciájával zárult, azt követően, hogy a Ferrarinak rengeteg problémával kellett szembenéznie, míg a rivális folyamatosan fejlődött.

A Ferrarit a motorproblémák mellett stratégiai hibák is hátráltatták, melyek miatt a csapat rengeteg kritikát kapott. Legutóbb a Williams és a McLaren korábbi versenyzője, Juan Pablo Montoya bírálta az olaszokat.

"A Red Bull helyében inkább arra figyelnék, mit lép a Mercedes, mintsem arra, mit lép a Ferrari, mert

Ha a stratégiáért felelős személy nem megfelelő döntéseket hoz, akkor egy bizonyos ponton ki kell mondanod, hogy szerezni kell valaki mást. Ugyanakkor, ha a megfelelő személy felel a stratégiáért, akkor támogatni kell a munkáját. De valamit tenni kell, mert sok a hiba" - mondta Montoya.

Juan Pablo Montoya (balra) éles kritikával illette a Ferrarit Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A kolumbiai versenyző a Motorsportnak adott nyilatkozatában a rivális Red Bull kapcsán megjegyezte, az istálló Christian Horner vezetése alatt lényegesen jobb benyomást kelt, mint a Ferrari, és a taktikai döntések tekintetében magasabb szintet képvisel minden csapatnál.

Nem arról van szó, hogy a többiek nem tudják, mit csinálnak, hanem arról, hogy a Red Bull sokkal jobb a stratégia megalkotásában és sikeres végrehajtásában. Ha a többiek jó döntést hoznak, ők még jobbat. Szóval igen, hogyan is akarják legyőzni őket?" - zárta mondandóját Montoya.

Forrás