Vágólapra másolva!
A hétszeres F1-es világbajnok, Lewis Hamiltont tavaly drámaian gyenge teljesítményt nyújtott és gyakorlatilag egész szezonban csak szenvedett a Mercedesszel, így még a fiatal George Russell is megverte csapaton belül. A brit pilóta már 38 éves, így legutóbb arról faggatták, hogyan tervezi a jövőjét a száguldó cirkuszon után.

"Sok olyan emberrel beszélgettem, akik már visszavonultak, de aktívak maradtak. Sokan mondják, hogy a visszavonulással minden darabjaira hullik. Hirtelen semmire sem támaszkodhatnak, és nem tudják, mihez fognak kezdeni. Ekkor keresztül mennek egy érzelmi folyamaton, ami időt igényel" - kezdte Hamilton.

A hétszeres világbajnok idén a 17. Formula–1-es szezonját fogja tölteni, ettől függetlenül a visszavonulástól nem tart. Hamilton köztudottan sok energiát és időt fektet olyan egyéb elfoglaltságokra, mint a divat és a zene, éppen ezért úgy érzi, hogy ezek a szenvedélyei kellő stabilitást nyújtanak majd számára.

Lewis Hamilton a visszavonulásáról beszélt Forrás: AFP/Karim Sahib

szóval hálás leszek, hogy az életem job irányt vesz majd" – magyarázta Hamilton, aki számára egy dolog biztos: a versenyzői énje az F1 után is vele marad, bármikor is vonul vissza.

"Semmi kétségem afelől, hogy édesapámmal mindig kijárunk majd gokartozni, vagy ilyesmi. Mindig bennem lesz a versenyszellem. Ez a DNS-em része, és sosem fog változni. Mindenben versengeni akarunk" – mondta a brit versenyző, aki Jay Shetty internetes műsorában életében először vett részt podcastban.