A Williamstől távozott csapatfőnök tagadja, hogy kirúgták volna

Horizontal HEADSHOT
Jost Capito saját elhatározásból hagyta el a Williamst
Vágólapra másolva!
A Williams F1-es csapatától decemberben távozott csapatfőnök, Jost Capito tiszta vizet öntött a pohárba a távozásával kapcsolatban: állítja, ő maga adta át a stafétát.

Decemberben azonnali hatállyal távozott a Williams vezérigazgatói és csapatfőnöki posztjáról Jost Capito, aki két évig irányította vezérigazgatóként (majd másfél évig csapatfőnökként) a Williamst, amely az előző idényt ismét az utolsó helyen zárta a konstruktőri pontversenyben, mindössze 8 ponttal.

Ezt követően természetesen beindultak a találgatások, hogy mi állhatott a távozása hátterében, lévén a technikai igazgató, Francois-Xavier Demaisonnak is megköszönték a munkáját. A hírek szerint az istállót birtokló Dorilton Capitalnél elégedetlenek voltak a csapat fejlődésével, ezért kellett mennie Capitónak és Demaisonnak is. A korábban a WRC-ben is számos sikert elkönyvelő Capito azonban nemrég a német AutoBild című lapnak adott interjújában tiszta vizet öntött a pohárba és bevallotta, hogy saját elhatározásából fordított hátat a Williamsnek, a folyamatosan bővülő versenynaptár ugyanis egyre nagyobb igénybevételt jelentett számára.

"Természetesen a kívülállóknak nincs rálátásuk, hogy mi történik csapaton belül, de már eredetileg is azt mondtam, hogy két, esetleg három évet vállalok el. Közben

Először le kell fektetni az alapokat, hogy lehessen fejlődni. A vezetőséggel megbeszéltük, hogy mi lenne a helyes lépés a csapat számára, aztán egyből világossá vált, hogy itt az ideje átadnom a stafétát" – magyarázta Capito.

Jost Capito saját elhatározásból hagyta el a Williamst Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

A 64 éves szakember az idei szezonra már biztosan nem tér vissza a száguldó cirkuszba, helyét pedig a Mercedestől érkező James Vowles foglala el a csapatfőnöki székben.

"Már korábban is szorosan együttműködtem Jamesszel, akárcsak a Mercedesszel és a versenyzőikkel. Egy rendkívül kompetens szakemberről van szó, akit nagyon kedvelek, mert remek személyiség. Természetesen gratuláltam is neki" – mondta utódjáról a leköszönő csapatfőnök.