A Mercedes nem esik kétségbe, hiába rabolják el újabb és újabb fontos embereit

Horizontal F1 GRAND PRIX
(L-R) Red Bull's Dutch driver Max Verstappen, Mercedes Chief Strategist James Vowles, Mercedes' British driver Lewis Hamilton and Ferrari's German driver Sebastian Vettel celebrate on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on August 4, 2019. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, a német istálló fel van rá készülve, hogy a rivális csapatok rendre az legjobbjaikkal töltik fel az állományukat.

A német csapatfőnök erről annak kapcsán beszélt a Racingnews 365 odalnak, hogy január közepén távozott a csapat stratégiájáért felelős James Vowles, aki a Williams csapatfőnöke lesz a következő idénytől. Vowes a technikai igazgató James Allison és a motorfejlesztés egyik vezetője, Andy Cowell után a harmadik fontos Mercedes-muntárs, aki elhagyja a csapatot.

James Vowles Lewis Hamiltn jobbján a 2019-es Magyar Nagydíj eredményhirdetése során Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Wolff azonban más oldalról közelíti meg az "agyelszívást", szerinte ugyanis ez azt mutatja, hogy a Mercedes milyen erős csapat.

"Mindig készen kell állnunk az ilyen helyzetekre, rendszeresen előfordul, hogy egy-egy munkatársunk távozik, és üresedést hagy maga után. Számomra azonban ez csak azt bizonyítja, hogy alkalmas, a munkájuk során folymatosan fejlődő szakemberekkel dolgozik a csapatunk."

Wolff elmondta, a csapatnál mintegy 90 alkalmazott dolgozik most, akik között sok olyan tapasztaltabb kolléga van, akik eddig nem az "első vonalban" dolgoztak, most viszont megkapják a lehetőséget, hogy "egyedül repüljenek".

"Abszolút biztos vagyok benne, hogy a szervezet jó irányban halad, és nem gyengülünk James távozásával" - mondta Wolff.