Hat motorszállító már biztosan lesz 2026-tól a Forma-1-ben

Audi, Forma-1
This photograph taken on August 26, 2022 show the new F1 Audi car after a press conference on Audi which will become an engine supplier in 2026 ahead the Spa-Francorchamps racetrack Spa. - German car manufacturer Audi will become an engine supplier in Formula One for the first time in the 2026 season, chairman Markus Duesmann announced. The Formula One Belgian Grand Prix will take place on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményben jelezte, hogy 2026-tól már biztosan lesz hat motorszállító a Forma–1-ben.

Miután a Red Bull megerősítette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Forddal, az FIA is előállt egy közleménnyel, amiben jelezte, hogy immáron hat gyártó már egészen biztosan elkötelezte magát az 2026-os új motorszabályok mellett.

Hivatalos motorpartnerek a 2026-2030 közötti ciklusban:

  • Audi
  • Ferrari
  • Honda
  • Mercedes
  • Red Bull Ford
  • Renault (Alpine néven)

Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke úgy véli, hogy a királykategória erejét mutatja, hogy hamarosan már hat gyártó lesz jelen a sportágban.

Az Audi is beszáll a Forma–1-be 2026-tól Forrás: AFP/John Thys

"A megerősítése annak, hogy 2026-tól hat motorgyártó versenyez az F1-ben, a bajnokság erejét és az FIA által, az F1-gyel és a beszállítókkal szoros együttműködésben készült műszaki szabályokat igazolja.

Hálás vagyok a világ vezető autógyártóinak a bizalmáért, amit a Forma–1 iránti elkötelezettségükkel bizonyítanak" – nyilatkozta Mohammed bin Szulajm.