Nevet változtatott az egyik Forma-1-es csapat

auto-prix Horizontal
Alfa Romeo's Chinese driver Zhou Guanyu (R) and Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas (L) race during the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
Új főszponzora lett az Alfa Romeónak, így a Forma-1-es csapat neve is módosult. A bejelentés kapcsán az AlphaTauri is újdonságról számolt be.

A 2023-as idényre átnevezik az Alfa Romeót, miután a csapat több éves együttműködés után megszüntette munkakapcsolatát a tartalékversenyző Robert Kubicát támogató lengyel Orlen olajvállalattal, és helyette egy online szerencsejátékkal és technológiai fejlesztésekkel foglalkozó vállalattal, a Stake-kel állapodott meg. lett a névadó szponzoruk. így a csapat hivatalos neve Alfa Romeo F1 Team Stake lesz az idei szezontól.

Az egyelőre kérdés, hogy a szponzorváltás milyen mértékű arculatváltást eredményez a csapatnál, amely február 7-én Zürichben leplezi le a 2023-as autóját, így várhatóan kiderül, mennyiben változik az idei festésük.

Azonban az Orlen sem tűnik el a Forma-1-ből, ugyanis a lengyel cég az AlphaTaurival kötött új szerződést.