Ezt gondolja Russell a Hamiltonnal folytatott versengésről

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, megemlékezés, Olasz Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) and Mercedes' British driver George Russell (L) observe a moment of silence in the pit lane one day after the death of Britain's Queen Elizabeth II before the first practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 9, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, George Russell nem hiszi, hogy elmérgesedhet a viszonya csapattársával, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

A Mercedes célja, hogy 2023-ban újra egyenesbe jöjjön és a világbajnoki címért harcoljon. Russell tavaly kiválóan tartotta a lépést Hamiltonnal, akit az egyéni bajnokságban meg is előzött, és az istállónál úgy látják, hogy mindkét brit pilóta esélyes lehet a végső győzelemre - persze ez természetesen csak egyikük számára lehetséges.

Az Autosport arról kérdezte Russellt, érzése szerint mennyiben határozta meg az eddigi kapcsolatukat a csapatuk helyzete, és mennyire fog változni az egyelőre harmonikus viszonyuk, ha a győzelmek és a bajnoki cím jelenti majd a tétet.

Ez már szinte olyan érzés, hogy együtt vagyunk ebben. Ha a következő szezonban olyan autót kapunk, amivel elsők és másodikak lehetünk, nagyon büszkék leszünk erre, és úgy fogjuk érezni, hogy együtt segítettük a csapatot ennek eléréséhez" - mondta a 24 éves versenyző.

George Russell tavaly több pontot gyűjtött, mint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton Forrás: AFP/Nelson Almeida

Russell sem tagadja, hogy a közösségi érzésen túl ott van a versengés is, hiszen csapattársakként ellenfelek is egyben, akik le akarják győzni egymást.

"Ezeken túl csak végezzük a magunk dolgát. De nem látok semmilyen okot a konfliktusra. Jó a kapcsolatunk. Meg kell adnunk egymásnak a tiszteletet.

Szerintem tovább építhetünk erre, és a kapcsolatunk talán idővel még szorosabbá is fog válni" - árulta el Russell.

Forrás