Vágólapra másolva!
Charles Leclerc nem pazarolja az idejét, keményen edzésekkel készül a Forma-1 2023-as szezonjára. A pilótáknak komoly állóképességgel kell rendelkezniük, és a monacói bevallotta, hogy a fittség elengedhetetlen feltétele a győzelemnek.

Vannak olyan helyszínek a versenynaptárban, amelyek különösen nagy állóképességet igényelnek. Ott van például Spa, ahol komoly erőhatások érik a pilótákat, de az utcai pályákról sem szabad elfeledkezni, ahol a folyamatos koncentráció is döntő szerephez jut. Annak idején David Coulthard Malájziában a meleget nem bírta, és nem volt képes teljesíteni a futamot, Charles Leclerc pedig nem akar a skót sorsára jutni.

Leclerc célja a vb-cím Forrás: AFP/Ben Stansall

Mint mondja, az edzőteremben kezdődik a felkészülés, majd a mentális területen ér véget - derült ki a Motorsport.com oldaláról.

– magyarázta a monacói.


„A lehető legjobban fel kell készülnünk, és ennek része az edzés is. Fittnek kell lennünk a pilótafülkében, és mindent megteszünk azért, hogy mi legyünk a legjobbak a pályán, szóval ez az, ami motivál." Leclerc azonban pontosan tudja,

hogy nem elég fittnek lenni fizikálisan, de fejben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy bírja a bajnoki küzdelemmel járó nyomást.

Úgy érzi, hogy az utóbbi évben ezen a területen is sokat erősödött.

„Azt hiszem, érettebb lettem. Minden F1-es szezonban új dolgokat tanulsz, így versenyzőként is változol. Nem hiszem, hogy különösebb változás történt volna, de vannak ezek az apró fejlődések. Minden hiba után tanulsz és fejlődsz, így érettebb lettem."