Vágólapra másolva!
Egy elismert F1-es elemző szerint Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont nem igazán lehet egy lapon említeni egymással tehetség terén, mivel a német „csak egy átlagos pilóta volt", amikor az autója nem feküdt a vezetési stílusának.

Vettel a tavalyi szezon végén fejezte be Forma–1-es karrierjét, amely tele volt sikerekkel, hiszen négy világbajnoki címet és számtalan futamgyőzelmet szerzett. A Red Bull-lal lényegében négy éven át dominálta a sportágat, majd átigazolt a Ferrarihoz, ahol azonban nem tudta elérni ugyanazokat a magasságokat. Ezek után az utolsó két szezonját az Aston Martinnál töltötte a középmezőnyben, hiszen az autója nem tette lehetővé számára, hogy előrébb tudjon csatázni.

A saját Twitch csatornáján a Williams és a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor viszont arról beszélt, hogy Vettel vezetési stílusa mindig is limitált volt, és a német sosem tudta megoldani azokat a gondokat, melyek 2014-ben jelentkeztek nála, amikor Daniel Ricciardo rendszeresen le tudta őt győzni házon belül - olvasható a motorsport.com oldalán.

– kezdte okfejtését Windsor.

„Amikor ezek megszűntek a szabályok miatt az utolsó Red Bull-os évében, akkor egy sima versenyző lett belőle, akinek gondjai voltak Daniel Ricciardo ellen. Egyértelmű volt, hogy ez volt a gyenge pontja. Ő viszont nem beszélt erről az év során vagy a végén, és nem is igazán tett ellene semmit, pedig sok dolgot megpróbálhatott volna."

Windsor emellett arról is beszélt, hogy a 2017-es bakui eset közte és Hamilton között egyfajta foltot hagyott a négyszeres bajnok pályafutásán.

Sebastian Vettel és Hamilton sok nagy csatát vívott Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Will Taylor-Medhurst

„Megúszta egy kisebb büntetéssel és bírsággal, miközben Dan Ticktum egy évre elveszítette a licencét egy nagyon hasonló dologért. Nagy szerencséje volt tehát, hogy ennyivel megúszta.

„Szembesüljön egy kis keresztszéllel, legyen némi olaj a pályán, vagy legyenek kopottak a gumik, Fernando mindig jobb munkát fog végezni, mint Vettel, ha ilyen sok a változó. Seb nagyon limitált abból a szempontból, hogy mikor érzi jól magát" – vélekedik a szakértő.

Végül pedig még azt is hozzátette, hogy Vettel olykor teljesen máshogy viselkedett a színfalak mögött, mint ahogyan a média előtt, az utóbbi években látott átalakulása pedig némileg összezavarta őt, ezért nem igazán tudja, mit gondoljon a visszavonult pilótáról.