Kőkemény kritikát kapott a teljes Forma-1-es mezőny

Forma-1, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, vasárnap, mezőny, pilóták
Drivers pose for the end-of-season drivers group picture ahead the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 20, 2022. (Photo by Karim Sahib / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–E-ben szereplő Oliver Rowland szerint az elektromos sorozatban Max Verstappen és Lewis Hamilton sem tudna úgy dominálni, ahogy azt a Forma–1-ben tették.

A hétvégén elrajtolt Forma–E mexikói versenyén 13. helyen végzett Rowland szerint az ő sorozatában nehezebb lenne olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet Hamilton a hibrid korszak elején vagy Verstappen tavaly mutatott az F1-ben – de nemcsak ők, senki nem lenne képes rá.

A Mahindra Racing brit versenyzője korábban a Renault és a Williams fejlesztőpilótája is volt, 2018 óta azonban az elektromos szériában harcol, ahol rengeteg, korábban az F1-ben is szerepelt riválissal találkozott.

Oliver Rowland többek között a Hungaroringen is tesztelt a Williamsszel Forrás: Hungaroring

Úgy vélem, most Max [Verstappen] dominálja a sorozatot az iramot, a tehetséget és a természetes képességeket illetően is.

nyilatkozta Rowland. – Ezt azért is tudom, mert kisebb kategóriákban versenyeztem ellenük, így ismerem azt, hogy mire képesek. Azt gondolom, hogy

az átlagos szint a Forma–E-ben magasabb, mint amilyen az F1-ben,

úgyhogy bármikor szívesen látnám őket a sorozatban."