Az FIA elnöke bevallotta, támogatja a Ferrarit

Forma-1, időmérő, Bahreini Nagydíj, Leclerc, Mohammed bin Szulajm
President of the International Automobile Federation (FIA) Mohammed Ben Sulayem (R) presents the Pole Position Award to Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc after the qualifying session on the eve of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 19, 2022. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Mohammed bin Szulajm szerint jól döntött a Ferrari az új csapatfőnök kinevezésével és csak idő kérdése, mikor nyer újra vb-címeket az olasz istálló.

A Ferrarinál Mattia Binotto helyére Frédéric Vasseur érkezett a csapatfőnöki pozícióba, így a francia szakemberrel az élen vághat neki az újabb szezonnak a Scuderia. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint jól döntött a csapat, amely legutóbb 2008-ban szerzett bármilyen világbajnoki címet a Forma–1-ben.

„Ez egy teljesítményalapú döntés volt,

Amikor a Ferrari sikeres volt, akkor nagyon sokszínűek voltak. Nem arról van szó, hogy egy nem olasz csapatfőnök jobb lenne, vagy rosszabb, de a megfelelő megtalálása a lényeg. Akkor nem kell a szerencsére hagyatkozni" – nyilatkozta diplomatikusan az egykor raliversenyzőként ismertté váló Mohammed bin Szulajm.

Az FIA elnöke szerint Leclerc-ék vb-címe csak idő kérdése Forrás: AFP/Ozan Kose

„Ha minden csapatnak ugyanolyan motorja lenne és ugyanaz lenne a csapatfőnöke, akkor is csak egy nyerhetne a végén – folytatta. – Hogy megvannak-e a megfelelő összetevők a bajnoki címhez, a Ferrarin kívül senki sem tudja. De

Forrás