Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel korábban megsértődött David Coulthardra, aki televíziós szakértőként gyakran kritizálta őt. A legendás skót pilóta elmondta, hogy a véleménye miatt gyakran összetűzésbe került Vettel sajtófőnökével is.

David Coulthard manapság televíziós szakértőként dolgozik a Forma-1-ben, és mint ilyen, rendszeres kapcsolatban van a pilótákkal. Az egykori skót pilóta korábban arról beszélt, hogy Sebastian Vettel már nem nagyon áll vele szóba, mert nem tudta megemészteni a gyengébb teljesítményével kapcsolatos kritikákat.

A szezon végén visszavonult Vettel 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull pilótájaként, ezt követően azonban a Ferrarinál majd az Aston Martinnál sem tudta megközelíteni a korábbi sikereit.

David Coulthard a Forma-1 legendás alakja Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco

A televíziós szakértőként dolgozó Coulthard a munkájából adódóan gyakran kritizálta a németet, emiatt pedig gyakran összezördült Vettel sajtófőnökével, Britta Roeske-vel.

„A televíziós munkám során azt kell mondanom, amit látok, ezért sajnálom, hogy a karrierje nem úgy alakult, ahogy a pályafutása kezdődött.

Volt néhány összetűzésem a sajtófőnökével, aki azt mondta: 'Ó, te olyan kemény vagy Sebastiannal'. De mit mondhatnék, amikor 15. lett?" - mondta Coulthard, aki 1994 és 2008 között 246 Forma-1-es nagydíjon indult.

Coulthard elmondta, hogy amikor még versenyzett, neki is meg kellett küzdenie a kritikákkal, de persze hangsúlyozta azt is, hogy Vettel örökségét nem homályosítja el, hogy az utolsó éveiben már gyengébben szerepelt.

Coulthard rengeteg nagy csatát megvívott Michael Schumacherrel Forrás: AFP/Pierre Verdy

„Hihetetlen volt, intelligens, gyors és világlátott.

Az eredményei hihetetlenek voltak. Megszerezte a Red Bull első győzelmét a Toro Rossóval, egymás után négyszer nyert világbajnoki címet, és hihetetlenül sok győzelmet és pole-pozíciót szerzett" - tette hozzá az egykori skót pilóta, aki azt is megjegyezte, hogy Vettelnek remek volt a humorérzéke is.