Elképesztő dolgokat árult el Verstappenről a honfitársa

Nyck de Vries, Max Verstappen
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Nyck de Vries of Netherlands, Mercedes Test and Reserve Driver talk in the Paddock prior to the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Vágólapra másolva!
Az idén az AlphaTaurinál versenyző Nyck de Vries a régi történeteiket elevenítette fel a kétszeres világbajnok Max Verstappennel kapcsolatban.

A két holland pilóta között két és fél év a korkülönbség De Vries javára, aki a tavalyi Olasz Nagydíjon egy 9. hellyel debütált a Forma–1-ben a Williamsszel. Az idén már a Red Bull fiókcsapatánál versenyző pilóta gyermekkora óta ismeri Verstappent, akivel együtt

2006 óta először lesz két holland a rajtrácson – a monzai versenyt nem számítva.

Az idei szezon előtt egy AlphaTaurival tartott sajtóbeszélgetésen De Vries-t a kétszeres világbajnokkal való kapcsolatáról kérdezték, a Forma–2- és Forma–E-bajnok pilóta pedig a hasonlóságukról beszélt, és arról, hogyan látja a honfitársát.

Nyck de Vries és Max Verstappen kapcsolata egy sorozatban versenyezve tovább erősödhet Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Maxszal nagyon fiatal korunk óta ismerjük egymást, mivel hasonló időszakban gokartozva nőttünk fel, noha valójában soha nem versenyeztünk egymással.

nyilatkozta De Vries.

„Remek a kapcsolatunk, ami a hasonló neveltetésnek is köszönhető, hiszen az édesapáink segítették a gokartos karrierünket Európa-szerte. Nagyon tiszteljük egymást és könnyen kijövünk egymással, már csak azért is, mert honfitársak vagyunk és egy nyelvet beszélünk.

a paddockon belül, hiszen nyilvánvalóan sok mindent elért és rengeteg tapasztalata van már."