Bottas bízik az Alfa Romeo lendületében

Forma-1, Valtteri Bottas, USA Nagydíj 2022, futam
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas arrives for the drivers parade for the Formula One United States Grand Prix at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 23, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas úgy látja, jó úton indult el az Alfa Romeo a múlt szezonban, de a csapat még mindig távol van a kitűzött céltól. A finn pilóta számára ugyanakkor egyértelmű, hogy mely területeken kell fejlődnie az istállónak. 

Az Alfa Romeónak óriási előnyt jelent, hogy Bottas hosszú évekig a Mercedesszel állt szerződésben, hiszen rengeteg tapasztalatot hozott magával, melyek segítségével könnyebben terelheti a csapatot a megoldások felé. A finn reméli, hogy idén legalább egy területen nagyot lépnek előre az Alfa Romeóval.

Valtteri Bottas bizakodóan nyilatkozott az idei szezonról Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

"Ha a Red Bullhoz vagy a Mercedeshez hasonlítjuk a csapatot a létszámot tekintve, akkor egyértelmű lemaradásban vagyunk, de tudom, hogy ebben lesz előrelépés. Kicsivel több ember és kicsivel több pénz máris egyértelmű és minőségi változást jelenthet" - mondta Bottas a Racernek.