Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Max Verstappen megdöntené Lewis Hamilton elképesztő rekordját az egymást követő futamokon elért pontszerző helyezések tekintetében.

Verstappennek már az előző szezonja is elképesztő volt, hiszen a legtöbb győzelemmel (15) és a legtöbb megszerzett ponttal (454) két rekordot is megdöntött a Forma-1-ben. Korábban Lewis Hamilton tartotta mindkét rekordot

Miután a holland pilóta megdöntötte Lewis Hamilton pontrekordját, most egy másik Hamilton által tartott rekordodra is rámehet, ami a leghosszabb egymást követő futamokon elért pontszerző helyezések rekordja.

Verstappen megdöntheti Hamilton elképesztő rekordját Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A hétszeres világbajnok brit pilóta 48 egymást követő futamon szerzett pontot, a 2018-as Brit Nagydíjtól egészen a 2020-as Bahreini GP-ig.

  • Hamilton egyébként már korábban is tartotta ezt a rekordot, hiszen a 2016-os Japán GP és a 2018-as Francia GP között összesen 33 futamon végzett pontszerző helyen.

Verstappen jelenleg 19 egymást követő futamon végzett pontszerző helyen, ebből 14-szer győzött a 2022-es szezonban.

  • A holland már korábban bekerült a Forma-1 történetének tíz legjobbja közé, miután a 2018-as Belga GP és a 2019-es Magyar Nagydíj között 21-szer végzett pontszerző helyen.
Verstappen még nagyon messze van Hamilton rekordjától Forrás: racingnews365.com

Ahhoz, hogy Verstappen megelőzze Hamiltont, a 2023-as szezonban végig pontszerző helyen kellene végeznie, így 2024-ben elérhető közelségbe kerülhetne számára a rekorddöntés.