Vágólapra másolva!
A korábbi forma-1-es pilóta, Juan Pablo Montoya fia, Sebastian a Red Bull juniorcsapatában folytatja pályafutását.

A Red Bull bejelentette, hogy a kolumbiai juniorcsapatuk tagjaként folytatja pályafutását a korábbi hétszeres futamgyőztes Juan Pablo Montoya 17 éves fia, Sebastian, akit már eddig is támogatott az osztrák istálló.

– írta az Instagramon a fiatal pilóta.

A tizenhét éves kolumbiai versenyző 2022-ben mutatkozhatott be a királykategória egyik kiemelt nevelőszériájának számító Forma–3-ban, ahol beugrósként azonnal pontot szerzett a Campos Racinggel.

Azt egyelőre nem jelentették be, hogy Montoya melyik csapat versenyzője lesz, a tavalyi szezonzáró teszten viszont a Hitech egyik autóját vezette, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig az Auto Motor und Sport című német lapnak nemrég arról beszélt, hogy a kolumbiai tehetség 2023-ban már teljes szezont versenyezhet a Forma–3-ban.

Juan Pablo Montoya és fia, Sebastian a Formula–3-as holland nagydíjon Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Montoya egyébként már a harmadik olyan fiatal tehetség, aki 2023-ra csatlakozik a Red Bull juniorprogramjához Zane Maloney és Enzo Fittipaldi után. Ők ketten a Forma–2-ben versenyeznek majd az előttünk álló szezonban.