Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton nyitott arra, hogy Sir Jim Ratcliffe-fel, az Ineos vegyipari cég tulajdonosával együtt felvásárolja a Premier League-ben szereplő Manchester United csapatát.

A Manchester Unitedot tulajdonló amerikai Glazer-család szeptemberben jelentette be, hogy közel négymillió fontért hajlandóak lennének megválni a klubtól. Akkor Dubaj jelenlegi uralkodóját, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejket tartották az egyik lehetséges vevőnek, mellette pedig ott volt a kalapban Sir Jim Ratcliffe is.

Az angol üzletember a közelmúltban a Chelsea csapatáért is bejelentkezett, és nem mellesleg Nagy-Britannia leggazdagabb embereként már az övé a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Nice, a svájci Lausanne Sport és az Ineos Grenadiers kerékpárcsapat is.

Sir Jim Ratcliffe (jobbra) a nizzai szurkolókkal Forrás: AFP/Valery Hache

A Manchester United tulajdonosi helyzetével kapcsolatban a legutóbbi hír az volt, hogy nagyon hamar megtörténhet az eladás. Ha az Ineos vezérigazgatója valóban hivatalos ajánlatot nyújt be, akkor az Arsenal-szurkoló Lewis Hamilton is részese lehet az üzletnek. Ratcliffe és a hétszeres Forma-1-es világbajnok nagyon jól ismerik egymást. Az Inneos a Mercedes főszponzora, ráadásul Ratcliffe a Daimler-csoporttal és Toto Wolffal együtt társtulajdonostársa az istállónak.

Glazerék valószínűleg világrekordot jelentő összeget szeretnének kapni a Manchester Unitedért, a hatalmas összegek pedig eddig sem tántorították el Hamiltont. Tavaly nyáron a Walton-Penner családdal összefogva 4,65 milliárd dollárért vette meg az NFL-ben szereplő Denver Broncos csapatát, ami az amerikai profi sportok történetének legmagasabb összegű vásárlása lett.

Lewis Hamilton az Arsenal otthonában, az észak-londoni Emirates Stadionban Forrás: DPPI via AFP/Javier Garcia

A 38 éves Hamilton folyamatosan bővíti az üzleti birodalmát. A Broncosban való részesedése mellett a brit pilótának saját filmgyártó cége, ruhamárkája és számos befektetése van, többek között vegán cégekbe és a Zapp online élelmiszeres alkalmazásba is befektetett.