Hatalmas meglepetés érte Max Verstappent

Forma-1, Max Verstappen, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, csütörtök
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen speaks during a press conference at the Autódromo José Carlos Pace racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 10, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull kétszeres világbajnok holland pilótája, Max Verstappen szerint meglepő volt, hogy tavaly hatalmas pontelőnnyel szerezte meg pályafutása második vb-győzelmét.

A Charles Leclerc és a Ferrari sikerével induló 2022-es szezon szoros csatát ígért, ám Max Verstappen és a Red Bull hamar felzárkózott, majd a holland pilóta négy futammal az idény vége előtt, jelentős pontelőnnyel (454 pontot gyűjtött, míg a második Leclerc 308-at) végzett ez élen, megszerezve második vb-győzelmét.

Domináns teljesítménye révén megdöntötte az egy szezonban szerzett futamgyőzelmek rekordját, ugyanakkor ő maga nem érezte annyira tetemesnek a Red Bull előnyét.

árulta el a holland versenyző.

Max Verstappent meglepte, hogy tavaly fölényes előnnyel lett világbajnok Forrás: AFP/Evaristo Sa

tette hozzá a 25 éves pilóta.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondása szerint a márciusban kezdődő idényben jobban tartanak a Mercedestől, mint a Ferraritól, és ezzel Verstappen is egyetértett. "Igen, ebben biztos vagyok. Ott lesznek a meccsben" - mondta a kétszeres világbajnok a Mercedest illetően.

Forrás