Vágólapra másolva!
Tavaly november legvégén jelentette be a Ferrari, hogy négy év után távozik a csapat éléről Mattia Binotto. Nem sokkal később az is hivatalossá vált, hogy Frederic Vasseur január 9-én kezdte meg a munkát Maranellóban, mint csapatfőnök. Azonban olasz sajtóhírek szerint így is marad még egy évig az olasz istállónál sokat szidott csapatfőnök.

Mattia Binottónak azért kellett négy év után távoznia a csapat éléről, mert az istálló rengeteg operatív hibát vétett - a hivatalos kommunikáció szerint Binotto kezdeményezte a távozását -, amikkel Charles Leclerc hamar kiszállt a bajnoki küzdelemből.

Azonban a bejelentések ellenére még egy évig fizetést kap az olaszokatól a korrábbi csapatfőnök úgy, hogy munkát már nem kell végeznie.

Mattia Binotto még egy évig fizetést kap a Ferraritól, majd az Audihoz szerződhet Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

Egyébként a Forma 1-ben bevett szokás a "kötelező kényszerpihenő", minden olyan távozó alkalmazottnál, aki fontosabb pozícióban dolgozott.

A lapok már azt is tudni vélik, hogy az olasz mérnök 2026-tól az F1-be bemutatkozni kívánó Audihoz szerződhet.