Hatalmas változásra készülnek az Aston Martinnál

Forma-1, Lance Stroll, Aston Martin, George Russell, Mercedes
action, TS-Live, Circuit of the Americas, GP2219a, F1, GP, USA Lance Stroll, Aston Martin AMR22, leads George Russell, Mercedes W13
Vágólapra másolva!
Az F1-be 2021-ben visszatérő Aston Martin sorozatban másodszor is csak a hetedik helyen zárt a konstruktőri pontversenyben. A brit istállónál az önállósodásban látják a továbbfejlődés kulcsát.

Az F1-ben gyakori jelenség, hogy a kisebb, komoly gyári háttér nélkül rendelkező csapatok a nagyobb istállóktól vásárolnak alkatrészeket. Ahogyan a Red Bull és az AlphaTauri, valamint a Ferrari és a Haas, illetve az Alfa Romeo közt kialakult egyfajta üzleti kapocs, úgy az Aston Martin és a Mercedes is szorosan együttműködik.

A brit istálló csapatfőnöke, Mike Krack azonban úgy gondolja, hogy amennyiben az épülőfélben lévő új főhadiszállásuk elkészül majd, akkor több mindent csinálhatnak maguknak, ez pedig fontos szempont lehet a jövőbeli sikerhez.

"Amikor rendelkezel azzal a lehetőséggel, hogy magadnak készíts el minden alkatrészt, akkor gyorsabban és olcsóbban tudsz onnantól dolgozni. Ez azt jelenti, hogy egy-két csomaggal többet próbálhatunk ki az autón éles körülmények közt, ami a gyorsabb elkészítés és az anyagi előnyök miatt is lehetséges.

nyilatkozta Krack.

Az Aston Marinnál az önállósodás a cél Forrás: Zak Mauger

Az Aston Martin technikai igazgatója, a korábban a Red Bullnál dolgozó Dan Fallows elmondása szerint köszönettel tartoznak a Mercedesnek a rengeteg segítségért, de egyértelműen az önállósodás a csapat célja a jövőre nézve.

"A Mercedesszel való kapcsolatból sokat profitáltunk, és sohasem csalódtunk bennük.

Persze erre fel kell készülnünk alaposan, mielőtt bármilyen döntést is hoznánk" - árulta el Fallows.

Forrás