Vágólapra másolva!
Tom McCullough, az Aston Martin teljesítményigazgatója tisztában vele, hogy a csapat új szerzeménye, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso nem lesz boldog, ha továbbra is a középmezőnyben harcolnak.

Alonsónak az előző szezonban rengeteg gondja volt az autótájával az Alpine-nál, erről többször is szót ejtett, a távozása után pedig még az enstone-i alakulatot is szidta. Ráadásul a korábbi csapattársával, a francia Esteban Oconnal is akadtak gondjai, amelyek a 2022-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintversenyén csúcsosodtak ki.

Alonso nem fog megelégedni a középszerrel az Aston Martinnál Forrás: Twitter

Alonso a visszavonult Sebastian Vettelt váltja az Aston Martinnál. A spanyol pilóta teljesen más karakter, mint a négyszeres világbajnok német, erre a csapat teljesítményigazgatója, Tom McCullough is kitért.

„Még mindig ismerkedem Fernandóval. Nagyon motivált, igazi versenyző karakter, ez kívülről is látszik. Kizárólag arra koncentrál, hogy jól teljesítsen. Látja a jövőt a csapatunkban, és látja az utat, amin járunk. Nagyon örülünk, hogy a csapatunkban van, mert minden területén nyomást fog gyakorolni ránk" - mondta a F1 honlapjának az Aston Martin teljesítményigazgatója.

McCullough tisztában van azzal, hogy Alonso nagyon igényes, ezért nem érné be azzal, hogy a középmezőny hátsó felében harcoljon.

Tom McCullough sokat vár Fernando Alonsótól Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

„Nem lesz boldog, ha a középmezőnyben kell küzdenie. Részese akar lenni annak a lépésnek, amit meg akarunk tenni, vagyis hogy a három legjobb csapatnak a kihívói legyünk. Nem reális, hogy jövőre a világbajnoki címért harcoljunk, de jó úton járunk és egyre erősebbek vagyunk csapatként. Úgy gondolom, Fernando jelentősen hozzájárul majd az előrelépéshez. Ha az első három csapat ellen tudunk majd harcolni, biztos vagyok benne, hogy elégedettek leszünk" - tette hozzá McCullough.