A szimulátoros versenyző elmondta, miért Verstappen a legjobb Forma-1-es pilóta

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Atze Kerkhof, a Team Redline menedzsere és elit szimulátorversenyzője elmondta, mitől olyan gyors a Red Bull pilótája, a vb-címvédő Max Verstappen.

Verstappen uralta a 2022-es F1-es szezont, 22 nagydíjból 15 győzelmet aratott, a három sprintfutamból kettőt megnyert, és négy futammal a szezon vége előtt, Japánban már a bajnoki címet is behúzta - Sebastian Vettel 2011-es, szintén Suzukában nyert vb-címe óta a legkorábban.

A Red Bull pilótája új rekordot állított fel a legtöbb győzelem és a legtöbb megszerezhető pont tekintetében, amivel kétszeres világbajnok lett, míg a csapata 2013 óta először szerezte meg a konstruktőri vb-címet.

Max Verstappen, a Red Bull Racing vb-címvédője Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A holland, amikor nem a Forma-1-es versenyeken vesz részt, lelkes online versenyző, a Team Redline csapatával pedig ismét részt vesz a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyen. Verstappen régóta tagja a szimulátoros csapatnak, amelynek menedzsere és elit szimulátorversenyzője, Atze Kerkhof arról beszélt, hogy szerinte a hollandot a vezetési stílusának precizitása különbözteti meg a Forma-1-es mezőny többi tagjától.

Kerkhof szerint Verstappen úgy tudja vezetni az autót, ahogy F1-es csapattársa, Sergio Perez nem.

A szezon elején a Red Bull lassú volt, és az alulkormányozottság miatt könnyű volt vezetni. Az alulkormányzottság nagyon unalmas módja az autó vezetésének, mert bármit is teszel a fékpedállal, egy bizonyos ponton az autó egyszerűen nem forog tovább" – magyarázta Atze Kerkhof, aki szerint Verstappen elképesztően tud egyensúlyozni az autóval.

Sergio Perez és Max Verstappen Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Több potenciált tudsz kihozni az autóból, ha tudod kezelni az egyensúlyt. Az előző év vége felé az autó egy kicsit jobban kedvezett Maxnek, és ki tudta hozni belőle az extra teljesítményt, és itt keletkezett a szakadék közte és Sergio Perez között.

Ezt pedig millimétereken kell beállítani, hogy pozitív hatással legyen az egyensúlyra. Ez az, amit Verstappen jobban tud, mint mások, és ez az, amiben Charles Leclerc is jó" – méltatta a Ferrari pilótáját is a Team Redline szimulátorversenyzője.