A szaúdiak szerint F1-es futam után csapat is költözhet a környékre

Forma-1, Szaúd-Arábiai Nagydíj, 2022, Mohammed bin Szulajm, FIA, Stefano Domenicali
(L-R)Fia President Mohammed Ben Sulayem, Formula One Group CEO Stefano Domenicali and Prince Khalid bin Faisal Al-Saud pose for a group picture after the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 27, 2022. (Photo by HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Szaúd-arábiai Nagydíj nagy figyelmet irányított az országra, de a helyi automobil-szövetség elnöke szerint a Közel-Kelet már arra is készen áll, hogy Forma 1-es csapat otthona legyen.

Kalid Bin Szultan Al Faisal herceg szerint a következő 15 évben Szaúd-Arábiában alakulhat ki egy, a britekéhez hasonló automobil központ, azaz több csapat is otthonra találhat az arab országban.

Kalid herceg szerint több olyan szaúdi cég is működik, amelynek köszönhetően hamarosan fellendülhet ez az iparág is. A McLarennek és az Aston Martinnak is vannak szaúdi befektetői, de a következő lépés az lehet, hogy csapatok központjaiknak válasszák Szaúd-Arábiát.

Kalid bin Faiszal (jobbra) szerint hamarosan csapatok költözhetnek az arab országba Forrás: AFP/Hamad I Mohammed

„Bízunk benne, hogy sikerül egy nagy gyártót ide csábítani. 20 éves programunk van, amit 2023 végén vagy 2024 elején mutatunk be, nem csak versenyeket szeretnénk rendezni, hanem tovább fejlődni.

Sokat költöttünk az infrastruktúrára, pályákra, de szeretnénk akadémiákat is építeni, hogy lehessenek szaúdi pilóták és szaúdi csapatok is. Hosszú őt áll előttünk, de 2030-ban, 2035-ben vagy 2040-ben ez valóság lehet" – mondta a herceg.