A Ferrari pilótája kis híján bajba keverte legendás apját a Dakaron - videó

Horizontal
Ferrari's Spanish Formula One driver Carlos Sainz Jr (R), son of rally driver Carlos Sainz (L), looks on as he speaks with his father by his vehicle before the start of the second stage of the Dakar 2023 rally between Sea Camp and al-Ula in Saudi Arabia on January 2, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz legutóbb a Dakar-ralin került középpontba, miután segítőkészsége miatt kis híján megbüntették ralilegenda apját.

A négyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz idén már 17. alkalommal indult el a híres raliversenyen, ám ezúttal fia, a Ferrari F1-es pilótája, Carlos Jr. is elkísérte és ott segít apjának, ahol csak tud. Ám pechjére a FIA jelentette az esetet, a verseny bírái pedig vizsgálatot indítottak, mert egy felvételen látható, amint a spanyol Formula–1-es versenyző becsukja az elektromos Audi ajtaját, miután apja az autó hátsó felfüggesztését javította.

A gyanú szerint a csapat ezzel megszegett egy szabályt, miszerint csapattagok és csapatszállító járművek verseny közben nem tartózkodhatnak egy kilométeres körzeten belül a versenyzőhöz képest.

Az Audi és idősebb Sainz azzal érveltek, hogy Sainz Jr. nem a csapat tagja, és nem a csapat kezdeményezésére segédkezett. Ez végül elegendőnek bizonyult arra, hogy megússzák a büntetést, mivel a versenybírók jelezték, „nincs bizonyítékuk arra, hogy jogi értelemben a csapat megszegte a szabályokat".