Új-Zélandon versenyez idén a legendás Forma-1-es versenyző fia

AUTO - WEC 6 HOURS OF BAHRAIN 2015 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE ENDURANCE FIA Motorsport november NOVEMBRE WEC Horizontal SQUARE FORMAT
WURZ Alexander (AUT) Toyota TS 040 hybrid team Toyota racing portait ambiance during the 2015 FIA WEC World Endurance Championship, 6 Hours of Bahrain from November 19th to 21th 2015, at International Circuit of Sakhir. Photo Frederic Le Floc'h / DPPI (Photo by FREDERIC LE FLOC H / DPPI Media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Szuperliszensz pontokra hajt az egykori Forma-1-es pilóta, Alexander Wurz fia. Charlie idén a Toyota Formula óceániai regionális bajnokságán vesz részt Új-Zélandon. Egy FT-60-as versenyautót vezet majd. 

A 17 éves Charlie már a harmadik a Wurz-versenyzők generációjában. Édesapja 1997 és 2007 között versenyzett az Forma-1-ben, a Benetton, a McLaren és a Williams színeiben 69 versenyen állt rajthoz. Pályafutása alatt három dobogót és 45 pontot szerzett, a Le Mans-i 24 órás versenyt pedig kétszer is megnyerte.

Nagyapja, Franz Wurz háromszoros ralikrossz Európa-bajnok, az 1980-as években a rali-világbajnokságon szerepelt.

Alexander Wurz fia apja nyomdokaiba léphet Forrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

Charlie pályafutása elején, 2022-ben háromszor állt dobogóra a német ADAC F4-es bajnokságban, az F4-es olasz bajnokságban pedig harmadik lett.

Mostani sorozatával már szuperliszensz pontokat is gyűjthet csapatával, az M2-vel.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ezzel az élménnyel kezdhetem a 2023-as évet, és nagy köszönet a Toyota Gazoo Racingnek és az M2-nek, amiért ez megvalósult."